Wat is Augmented reality eigenlijk, is het hetzelfde als Virtual Reality en wat zijn de mogelijkheden voor jou?

Augmented Reality is een toegevoegde realiteit, althans dat is de letterlijke vertaling, maar in werkelijkheid is het een stuk simpeler. Het kan tegenwoordig makkelijk met de telefoon, door bijvoorbeeld het filmen van een blikje Coca Cola en dat er wat leuks gebeurd met het blikje of Pokémon Go spelen waar je pokémon’s op je telefoon ziet die er in het echt niet zijn.

En wat is dan precies het verschil tussen AR en VR? VR is een wereld waar jij als speler in wordt geplaatst, dat betekent eigenlijk dat je in een andere realiteit instapt. Waar het bij augmented reality erom draait dat je een realiteit toevoegt aan de werkelijkheid. Alles wat er al is en alles wat jij erbij kan bedenken!

Het komt er dus op neer dat AR een ander beeld van de werkelijkheid kan vertonen, dit kan voor vermaak maar ook om bijvoorbeeld meubels te plaatsen in uw huis om te kijken hoe het staat. Zo kunnen ook problemen opgelost worden in de bouw en de technische sectoren door de verbeelding te laten spreken.

Echter liggen de grootste kansen op marketing gebied, door leuke realiteiten toe te voegen aan de wereld wordt onze realiteit ook steeds groter. Dit komt allemaal door de telefoon, het is makkelijk en de mogelijkheden zijn oneindig. Dit komt allemaal door de toegankelijkheid die de telefoon bied aan de klant.

Al met al zijn er veel mogelijkheden om AR toe te passen in de business, al is het voor marketing of technische doeleinden. Het blijft een feit, Augmented Reality heeft de potentie om ons beeld van de wereld te veranderen.

En hoe zou jij Augmented Reality toepassen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

Mitchel Valk

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aanbevolen blogs

Designers, website eigenaren, website ontwikkelaars en vele andere hebben wel is van een design systeem gehoord. Ik was benieuwd wat een design systeem is dus vandaar deze design systeem voor beginners blog. We gaat het hebben over wat een design system is en wat er nou allemaal in een design systeem zit. Wat is een

Lees meer...

Elk bedrijf heeft een website nodig. Voor een klant is het de visitekaart dat de kwaliteit en niveau van dienstverlening weergeeft. Als bedrijf wil je deze dan ook zo professioneel mogelijk presenteren. Echter hebben startende bedrijven die voor het eerst een website aanvragen vaak geen idee van de kosten die hieraan gekoppeld staan. In deze

Lees meer...

Get Energetic with Engetic!

Wij zijn er voor al uw ICT gerelateerde problemen.